FAQ: Find svar på dine spørgsmål her!

Sidder du ved en computer, kan du trykke på ctr+F for hurtigt og nemt at søge på dit spørgsmål. 

HVORDAN FOREGÅR EN BOOKING?


Bookinger kan foregå på flere måder, men forløber sig normalvis sådan her: 

1. Skriv til os og fortæl os om dit arrangement!
Du kan bruge formularen på siden 
HER eller sende en mail til: info@dkcomedy.dk
Se næste spørgsmål for en oversigt over de informationer, vi skal bruge.

2. Få tilbud fra komikere!
Vi sender dig en bekræftelse (evt. efter nogle supplerende spørgsmål) når vi behandler din henvendelse, og 1-3 dage senere modtager du et udvalg af tilbud fra komikere indenfor dit budget, som er ledige på det ønskede tidspunkt. Det vil fremgå af bekræftelsen, hvornår du kan forvente at modtage tilbuddene. 

3. Vælg en komiker!
Tilbuddene er uforpligtende, og der er ikke krav om at træffe et valg/booke en komiker. Vi værdsætter dog, at man lige svarer nej tak, hvis man ikke vælger nogen – så sidder komikerne ikke og holder på datoen for længe!

4. Godkend kontrakt og klargør betaling! 
Når der vælges en komiker til booking bliver datoen reserveret hos komikeren med det samme, og så laves der en kontrakt på aftalen; Her vil vi først bede om supplerende info (en faktureringsadresse, en adresse til arrangementet og navn+mail+tlf.nr. på en kontaktperson for komikeren), og så sender vi den færdige kontrakt til godkendelse via mail.
Efter godkendelse sender vi en faktura via enten mail eller EAN. (Se længere nede for info om betaling.)

5. Nyd underholdningen! 
Bookingen er nu lukket, regningen ligger klar til når arrangementet nærmer sig, og I kan begynde at glæde jer til showet! 

Vi kan også hjælpe med forespørgsler på specifikke komikere, særlige showtyper, målrettet underholdning, mm., hvis der f.eks. er en bestemt komiker (eller flere) som man er interesseret i at få et tilbud fra, eller hvis man har bestemte ønsker el. krav til showets indhold el. opsætning.  – Og vi er altid klar på en udfordring, hvis I har en ekstra speciel forespørgsel til os!
I disse tilfælde kan man med fordel supplere et tlf.nr. når man sender os en mail, så vores booker har mulighed for at ringe op og tage en snak om arrangementet. 

HVILKE INFORMATIONER SKAL I BRUGE FOR AT INDHENTE TILBUD?


For at indhente passende tilbud med præcise priser, vil vi gerne have information om følgende:

– Budgetramme/maxpris (vores priser starter fra 2.000,- kr)
– Eventtype (f.eks. firmafest, bryllup, konfirmation, foreningsfest, temadag, eller andet) 
– Dato
– Tidspunkt (det kan godt være en ca-tid eller evt bare f.eks. “aften” eller “eftermiddag”, hvis det ikke er fastlagt endnu)
– By, evt også sted i byen
– Antal deltagere (ca/anslået)
– Aldersgruppe i publikum (f.eks. “18-50 år”)
– Evt. kønsfordeling i publikum (ikke et krav)
– Evt. ekstra info om selskabet el. ønsker til emner i showet (heller ikke et krav). Det kan f.eks. være info om arbejdspladsen, hovedpersonens interesser, foreningens fokus, temadagen, mv., alt efter eventtypen og hvem I er. Informationen vil hjælpe vores booker med at finde de mest passende komikere, og kan nogle gange gøre at man får mere personlige tilbud fra komikerne. 

HVORDAN FOREGÅR BETALINGEN?


Efter godkendelse af kontrakt sender vi en faktura via enten mail eller EAN.
Selve betalingen foregår ved helt almindelig bankoverførsel; Husk at skrive fakturanummeret i kommentarfeltet!

Betalingsfristen sættes som standard til 10 dage før arrangementet, med mindre der er særlige omstændigheder (f.eks. hvis showet bookes mindre end 10 dage før afvikling). Ønsker man en anden frist end 10 dage før, er det ofte muligt at lave en aftale om dette før kontrakten godkendelse.

HVEM KAN BOOKE EN KOMIKER?

Alle kan booke en komiker! 

Vi hjælper både private, firmaer, foreninger, institutioner, skoler, spillesteder/venues, osv., med at få god underholdning ud til både julefrokoster, fødselsdage, firmafester, konfirmationer, bryllupper, fredagsbarer, morgensamlinger, undervisningsforløb, temadage, offentlige shows, og mange andre slags arrangementer.

Et comedy show kan foregå de fleste steder, f.eks. spillesteder, haller, auditorier, kantiner, kontorer, forsamlingshuse, mv., og endda også steder som telte, lader og stuer i private hjem! 

HVILKE SLAGS SHOWS MAN BOOKE HOS JER?

Vi har et netværk af over 200 komikere i alle prisklasser fra hele landet og vi samarbejder med en række andre bureauer – så du kan booke langt det meste indenfor sjov underholdning hos os! 

Vi tilbyder primært stand-up, men vi arbejder generelt med det comedy-relaterede; Vi kan derfor også tilbyde bl.a. impro-comedy, trylleri, comedy på guitar, sækkepibecomedy, sjove foredrag, workshops, hypnoseshows, mv.  

Vi kan tilbyde både nye, upcoming og etablerede/kendte komikere, alt efter budget og ønsker, og vi har komikere som kan optræde både på dansk og på engelsk. 

Vi kan også tilbyde skræddersyet underholdning, hvis der f.eks. er ønsker til bestemte emner/indhold i showet, ønsker om en bestemt showtype, eller det drejer sig om et særligt specielt slags arrangement. 

Vi kan endda også tilbyde online underholdning uanset om der er corona-restriktioner eller ej! 

Det er helt uforpligtende at modtage tilbud fra os, så tøv ikke med at skrive til os! 
Indbakken er åben på: info@dkcomedy.dk

DÆKKER I HELE LANDET?

Som udgangspunkt, ja! 
Vi kan sende komikere ud i hele Danmark, men skal man have en komiker eller flere til f.eks. Bornholm, Grønland eller Færørene, må man forvente at der vil være et højere transport- og logitillæg. 
Til gengæld dækker vi hele Jylland, Fyn og Sjælland, og det er ofte muligt at få komikere ud til Lolland, Falster og mange af de mindre øer, uden at det bliver særligt dyrere.

Vi kan faktisk også hjælpe med at booke danske komikere i udlandet (enten på engelsk eller f.eks. på en ferieresort), men det vil igen koste et højere transport- og logitillæg. 

KAN I OGSÅ HJÆLPE PÅ KORT VARSEL?

Ja, det kan vi! 

Vi er primært på arbejde ml kl 10-17 i hverdagene, men vi holder løbende øje med mailen (info@dkcomedy.dk) og kan oftest reagere hurtigt.
Vi har tidligere fundet god underholdning så sent som dagen før arrangementet, så skriv endelig til os hvis I f.eks. får et afbud fra nogle andre eller bare finder rum i budgettet i sidste øjeblik!
Tilføj gerne et tlf.nr., som vores booker kan ringe til, hvis der er mindre end en uge til arrangementet. 

Vær opmærksom på, at jo kortere tid der er til arrangementet, desto mindre vil udvalget af ledige komikere være.

HVILKE KRAV ER DER TIL OS, SOM BOOKER EN KOMIKER?

Når man booker en komiker, er man som arrangør ansvarlig for rammerne om showet. 

Det vigtigste er at alle i publikum kan se og høre komikeren, og kan fokusere på showet. Det indebærer som udgangspunkt: 
– At der er en mikrofon m. højtalere og stativ til rådighed for komikeren. 
– At alle i publikum vender mod komikeren/scenen og har frit udsyn. 
– At der er lys nok på komikeren. Hvis muligt er det bedst med mest lys på scenen/komikeren og at der er mørkere over publikum. 
– At showet foregår i et lokale/sted, hvor man kan afskærme komiker og publikum fra baggrundsstøj, forstyrrelser og uvedkommende personer under showet. 
– At der ikke må serveres, spises, el.lign. undervejs i showet. 
– At der ikke må filmes eller tages billeder undervejs i showet, med mindre andet er aftalt med komikeren.
– At komikeren får en introduktion eller at det på anden måde tydeliggøres, når showet skal til at starte. 
– At publikum på forhånd ved, hvad der skal foregå. 

Det kan i nogle tilfælde være muligt at omgås et eller flere af disse punkter, alt efter bl.a. arrangementstype, publikumsstørrelse og komiker. Dette skal dog aftales med os og komikeren INDEN der laves kontrakt, og man kan med fordel forhøre sig om mulighederne helt fra start i bookingforløbet, hvis det er nødvendigt.

HVAD KOSTER DET?

Priserne for et show kan variere efter faktorer som showlængde, showtype, forberedelsestid, transportudgifter og -tid, publikumsstørrelse, aldersgruppe, mv., og selvfølgelig også komikerens erfaringsniveau og “kendisniveau”. 
Det er derfor rigtig svært at sætte præcise priser på forhånd, men vi har lavet denne vejledende oversigt, som kan give en idé om prislejerne rent overordnet: 

Fra 2.000,- kr og opefter kan man få en helt ny komiker ud. 
Fra ca. 3.000,- kr og opefter kan man få en upcoming komiker ud. 
Fra ca. 5.000,- kr og opefter begynder det at være muligt at få målrettet indhold inkluderet. 
Fra ca. 8-10.000,- kr og opefter kommer der flere genkendelige/kendte navne i udvalget.
Fra ca. 15.000,- kr og opefter er der endnu flere/mere kendte navne i udvalget. 
Fra ca. 20.000,- kr og opefter er der mange års erfaring hos komikerne, og langt de fleste i Danmark ved, hvem komikerne i udvalget er. 

Priserne ovenfor er primært gældende for stand-up shows. Ved andre showtyper starter priserne typisk fra omkring de 4.000,- kr, og har derfra en lignende kurve ift. erfaringsniveau og “kendisniveau”. 

OBS: Priserne vist her er de mindst mulige priser, og der kan derfor i nogle tilfælde være tillæg for f.eks. ekstra transport eller ekstra forberedelse. 

Når man får et udvalg af tilbud fra os, vil vi supplere præcise priser for det pågældende show og arrangement fra hver komiker i udvalget. I langt de fleste tilfælde er disse priser alt inkl., dvs. medregnet transport, forberedelse, moms, skat og booking.

HVOR LÆNGE VARER ER ET SHOW?

Showlængden er typisk omkring 20-30 min for de fleste shows/komikere indenfor stand-up underholdning; Nye komikere har lidt kortere shows på ml 10-20 min, de upcoming komikere ligger oftest omkring ca. 20-25 min, og de etablerede/erfarne komikere ligger typisk ret jævnt på de ca. 30 min – som standard. 
En opvarmer vil typisk lave ca 5-10 min. 

Showlængden kan ofte tilpasses jeres ønsker, dog med følgende forbehold ifm. forlængelse: 
– Længere shows vil som udgangspunkt koste mere.
– Showet kan ikke gøres længere end hvad komikeren finder passende til arrangementet (ift. at bibeholde showets overordnede kvalitet), eller gøres længere end hvad komikeren har aktuelt materiale til. 

Den bedste måde at forlænge et stand-up show på, er at tilkøbe en opvarmer eller hyre flere komikere til samme event. Det giver et mere levende show, og udskiftningerne hjælper publikum med at holde fokus i mere end en halv time!

Impro comedy, trylleri, sjove foredrag og lignende showtyper, varer ofte lidt længere og når nemt op på ca. 40-45 min i showlængde. Her kan der også nemmere tilkøbes længere tid, eller ved foredrag tilføjes en Q&A-session. 

Varigheden kan variere en del med workshops alt efter behov og deltagerantal, og prisen følger med mængden af tid komikerne bruger (både forberedelse, transporttid og selve workshoppen).
Her vil der være tale om min. 1 time og gerne flere, for at deltagerne får mest muligt med hjem. 

HVAD ER "MÅLRETTET INDHOLD"?

“Målrettet indhold” eller “målrettet materiale” er jokes skrevet til og om selskabet, som har booket og skal se underholdningen. 
Det indebærer at komikeren skriver noget materiale/nogle jokes ud fra input fra arrangøren, som så bliver inkluderet i showet. Det skaber et mere personligt og unikt show, og er især godt til f.eks. firmafester, bryllupper, fødselsdage, konfirmationer el.lign., hvor selskabet har interne referencer og mødes i en specifik sammenhæng eller om en specifik hovedperson.
Det målrettede indhold fylder typisk ml 10-30% af showet, hvor den præcise mængde i sidste ende kommer an på både inputtene fra arrangøren og inspiration hos komikeren. 
Det koster typisk ekstra at få målrettet indhold inkluderet, for at kompensere for den ekstra forberedelsestid for komikeren. 

HVAD HVIS SHOWET BLIVER AFLYST?

I tilfælde af aflysning, kommer det an på, hvem der aflyser og hvorfor: 

HVAD HVIS DER KOMMER EN NY CORONABØLGE ELLER VORES LOKALER BRÆNDER NED? 

Alle vores kontrakter indgås med forbehold for force majeure. Dette beskytter kunderne mod større uforudsete og ukontrollerbare hændelser som f.eks. brand, oversvømmelse, større strømsvigt, corona-udbrud og nye lovmæssige restriktioner. 
I tilfælde af denne type hændelse vil det være muligt at annullere kontrakten uden konsekvens/betaling i kraft af force majeure. I langt de fleste tilfælde vil det også være muligt at finde en ny dato med komikeren (eller en ny komiker) til det aftalte show, hvis arrangementet bliver flyttet. 

HVAD HVIS VI AFLYSER AF GRUNDE UDENFOR FORCE MAJEURE? 

Som udgangspunkt forpligtiger man sig til aftalen om betaling for showet ved godkendelse af kontrakt, og derved kan der kræves betaling ved almindelige aflysninger (altså aflysninger, som ikke hører under force majeure).
I tilfælde af aflysning, så meld ud til os hurtigst muligt: Jo bedre tid aflysningen kommer i, desto større er chancen for at vi kan finde et alternativ, som passer alle parter bedst muligt (f.eks. at flytte datoen for showet, hvis muligt).

HVAD HVIS KOMIKEREN AFLYSER? 

Hvis komikeren må aflyse, f.eks. pga. pludselig sygdom, så er både vi som bookingselskab og komikeren selv forpligtiget til at forsøge at finde en passende erstatning. 
Det indebærer, at vi som udgangspunkt forsøger at finde en anden komiker, som kan levere et show i tilsvarende kvalitet på samme tidspunkt – og kan dette ikke lade sig gøre, vil man selvfølgelig få det fulde betalte beløb tilbage. 

JEG HAR STADIG SPØRGSMÅL?

Skriv dem i en mail til os på: info@dkcomedy.dk
Indbakken er altid åben, det er helt uforpligtende at kontakte os, og vi ser frem til at høre fra dig!